Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Sağlık personelinin ‘atama’ çığlığı mecliste

Sağlık personelinin ‘atama’ çığlığı mecliste

Sağlık personelinin ‘atama’ çığlığı mecliste

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Sevkin, Saglik Bakanligi’nin gerçeklestirmeyi planladigi yeni atamalarda ortaögretim mezunu hemsirelere yer vermeyecegine iliskin iddialari meclis gündemine tasidi. Saglik Bakanligi’nin, Agustos ayinda gerçeklesen 12 bin personel atamasinin ardindan Ekim 2019’da 17 bin 689 saglik personeli daha alinacagini belirttigini hatirlatan Dr. Sevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptigi konusmada 100 bin ortaögretim mezunu hemsirenin ‘atama’ çigligina kayitsiz kalinmamasi gerektigini vurguladi.

TEDIRGINLIK VAR!

Atama kontenjanlarinin ortaögretim, ön lisans ve lisans düzeyinde gerçeklestigini hatirlatan Dr. Sevkin, “Yeni gerçeklesecek atamalarda detaylarin netlesmemesi özellikle ortaögretim düzeyinde atama bekleyen saglik personelini tedirginlige sevketmistir” dedi.

SAGLIK BAKANLIGI’NI GÖREVE ÇAGIRDI

Sayilari 100 bini asan ortaögretim hemsirelerinin 17 bin kisilik atamalara dahil edilmeyecegine yönelik söylentilerin özellikle genç hemsireleri karamsarliga ittigine isaret eden Dr. Sevkin, Yillarca mesleklerini aktif olarak icra eden, topluma hizmette sinir tanimayan ve özel sektörde en agir sartlarda çalisan 100 bin ortaögretim mezunu hemsirenin bu tedirginligi sona ermeli ve Saglik Bakanligi dedikodulara son noktayi koymalidir” diye konustu.

ATAMA SAYISI ARTMALI

CHP’li Dr. Sevkin, ortaögretim mezunu hemsirelerin yillardir kazandiklari tecrübelerini, kamu kuruluslarinda halka hizmet olarak sunabilmeleri için alim sayilarinin da arttirilmasi çagrisinda bulundu.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli